landhuis-orsolara-prive-zwembad-villa-italie-toscane-umbria

Over Ons
Landhuis Orsolara

Una casa con una bella storia…

Vrienden die in Orsolara zijn geweest, vragen me dan achteraf:
“Hoe heb je dat hier in godsnaam gevonden?”
Tja,… Na onze eerste vakantie in Toscane in 1992 met ons gezin, bleef de herinnering aan deze fascinerende streek.

Een paar jaar later trokken we in het zog van de Alfa van een geometra in Alfa door deze streek. We bezochten er 8 panden, of wat er nog van over bleef. De valiezen stonden klaar om naar huis terug te keren, en onze droom op te bergen.

Dan toch nog maar een laatste “huisbezoekje” gepland in Castel Rigone. De sleutel bleek nergens te vinden en het regende pijpestelen. Maar toch: dit huis had iets, het was casco afgewerkt, en het viel binnen het budget.
Het verder verloop kan je lezen in alle boeken over Italië, het land en zijn inwoners. (Die boeken liggen trouwens ter lezing in het landhuis.)


landhuis-orsolara-prive-zwembad-villa-italie-toscane-umbria

Orsolara dateert uit de 15e eeuw, was ooit eigendom van het Vatikaan,en was tot 1960 bewoond door een weduwe “la Gigia”. Waar nu het zwembad ligt, stond een gigantische eik. De typische indeling met de schapestal beneden, met de verhoogde hooizolder. Boven de woon en slaapvertrekken.

Het werd in vervallen toestand aangekocht door een Parijse cineast, die het volgens de strenge lokale bouwregels restaureerde. De huidige eigenaar heeft het verder afgewerkt met de hulp van goede aannemer, vrienden en familie.

De uiteindelijke droom om er ooit zelf te gaan wonen, is nooit uitgekomen. Maar de liefde die we er met zijn allen hebben ingestoken, delen we graag met u.
Geniet ervan!


landhuis-orsolara-prive-zwembad-villa-italie-toscane-umbria
landhuis-orsolara-prive-zwembad-villa-italie-toscane-umbria